Ter gelegeheid van 100 jaar Waalre ben ik In februari van 2023 begonnen met het fotograferen van 100 inwoners uit onze gemeente Waalre. Daaruit is de expositie en het boek ‘100 mensen en verhalen uit 2023’ ontstaan.

Daarbij wilde ik alle leeftijden en zoveel mogelijk verschillende achtergronden verzamelen van inwoners van Waalre. Er komen dagelijks mensen in mijn studio om pasfoto’s te laten maken en ik heb iedereen gevraagd of hij of zij mee wilde doen. Eerste dacht ik dat veel mensen daar huivering voor zouden zijn, niet goed durfde, maar niks is minder waar. De meeste mensen vonden het leuk en voelden zich zelfs vereerd om met dit project mee te mogen doen. Ze moesten er een keer speciaal voor terugkomen en iets meebrengen dat hun dierbaar was. Ik heb bijzondere maar ook heel gewone dingen voorbij zien komen. Mensen met een voetbal of een pen. Ja echt, zul je denken, een pen. Hoe dan? Nou dat staat in het boek.

Mariet Wielders
Mariet Wielders met zuil

Tot voor kort kon iedereen al een kijkje gaan nemen in het Huis van Waalre. Daar stonden 2 zuilen met elk 8 tweeluiken van mensen die zich hebben laten fotograferen. 

Share This